Älgjakt o björnfrossa


.

Här i norr börjar älgjakten första måndagen i september.
Många jaktlag börjar jaga följande helg. Även här i byn.
.
.
Det är en speciell känsla att se det dra igång, påminner mig om när jag var barn. Har många gånger följt med pappa på jakt, dels suttit på pass och dels gått med hund. Vänner från Tyskland kom upp och jagade, det var lite fest över det hela. När man kom från skolan var det spännande att se bilarna samlade vid slakteriet och stämningen var hög pga lyckad jakt.
.

.
Här i byn är det helt plötsligt mycket trafik och i många av husen är lamporna tända redan vid 4-tiden på morgonen (jo, jag vet eftersom ena hunden varit dålig i magen och velat ut flera gånger per natt...) Klockan fem är det ljust nog för dem att bege sig ut.
.

.
I torsdags gick jag en rejäl skogsrunda med hundarna, passade på innan jakten skulle dra igång. Nu finns så många lösspringande jakthundar i farten och vill inte hamna i ett sånt möte med hundarna. Ja, man ska väl inte ut och störa jakten ändå. Igår fick jag ta fast en jakthund här på gården, mina egna hundar var rätt upprörda på honom ;-)
.

.
Ang björnfrossan... De senaste två veckorna har fyra personer jag känner, oberoende av varandra, sett björn i skogen - och två av dem alldeles i närheten. Dessutom kom ena hunden bärandes på bajsklumpar som jag inte inte klart kan säga vad de var - funderar på björnspillning...
.


Kommentarer
Postat av: den lilla röda

akta dig syrran så att det inte händer dig eller hundarna nåt. dags att låta karavanen dra söderut?? :-))

2010-09-12 @ 14:05:17
Postat av: ejmis

Älskar Helge-serien. Vart har du hittat dessa?

2010-09-13 @ 10:29:22
URL: http://ejmis.blogg.se/
Postat av: AnnCathrine

Han är för härlig....!

2010-09-14 @ 20:20:39
URL: http://glitterboden.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0