Happy Halloween!

Ett foto på mina pärlade halloweenalster:Veckan som gått

Sambon jobbade kväll + helg, mycket ensamtid.
Dahliorna grävdes upp.
Ingen pärlkurs i torsdags, men pärlat på bra själv hemma.
Veckans höjdpunkt blev road-trip m kompiskusinen. Turade till Värnamo, tog en god - om än inte billig - fika på Café 18, aka Stigs café. Sen blev det Pärlshopen Creativt, vågar jag berätta att vi tillbringade två timmar där inne?! Men då blev vi också bjudna på kaffe... McDonalds i Ljungby på vägen hem.

Vill du ha unika smycken? K�p p�rlorna p� CREATIVT - G�r smyckena sj�lv, enklare �n du tror

Sia hade inte världens bästa vecka, skar sig i trampdynan så fick gå promenaderna med sko. Påverkade min sömn också då jag skulle se till att hon inte slickade såret. Läkt o ser fint ut nu. Men så löper hon och väntar utan framgång på en friare, också jobbigt för henne...
Och Facebook har sina fördelar - fått kontakt med mitt första au-pair barn, underbart se hans egna små telningar nu, han var sex år då jag lärde känna honom o han är nu 32!

Veckan som kommer då? Nya spännande äventyr. Sambon ledig, bilbesiktning, firar FN-dagen i Ljungby genom att se filmen "Rough Aunties", pärlkurs och pärlträff i Skåne.

Trevlig vecka på er gott folk!
Det vackraste hjärtat

En ung man stod på stadens torg och förkunnade att han hade det vackraste hjärtat i hela bygden. En stor publik hade samlats och alla beundrade hans hjärta för att det var så vackert. Det var inte en endaste rispa eller märke i det. Alla var de överens om att detta sannerligen var det vackraste hjärta de någonsin sett.

Den unge mannen blev så stolt att han började förkunna ännu högre om sitt vackra hjärta. Plötsligt närmade sig en gammal man och ställde sig längst fram i publiken och sa:
"Ditt hjärta är inte på långa vägar så vackert som mitt." Publiken och den unge mannen tittade på den gamles hjärta. Det slog med starka slag men det var fullt av ärr och det fanns ställen där man såg att bitar hade tagits ur och ersatts med andra bitar som passade dåligt, så det hade blivit kantigt och taggit där de sattes in. 
Det fanns t o m ställen där det faktiskt saknades bitar och där det hade blivit djupa hål.

Publiken stirrade - hur kunde han säga att hans hjärta var vackrare tänkte de. Den unge mannen tittade på den gamle mannens hjärta, såg dess tillstånd och skrattade. "Du måste skoja, jämföra ditt hjärta med mitt, mitt är perfekt och ditt är fullt av ärr och märken.

" Ja, sa den gamle mannen. Ditt hjärta har ett perfekt utseende men jag skulle aldrig vilja byta mitt hjärta mot ditt. Du förstår, varje ärr representerar en person som jag har givit min kärlek - jag tar ut en bit av mitt hjärta och ger till dem, och ofta får jag en bit av deras hjärta tillbaka som passar i den tomma platsen i mitt hjärta, men eftersom bitarna inte är exakta så finns det lite taggiga kanter på mitt hjärta men dessa vårdar jag ömt för de påminner om den kärlek vi delade.

Ibland har jag gett bort bitar av mitt hjärta men inte fått någon bit tillbaka av den andra personen. Det är därför jag har en del tomma hål i mitt hjärta - att ge av sin kärlek är att ta en chans. Trots att dessa tomma hål smärtar och står öppna, så påminner de mig om den kärlek jag har för dessa människor och hoppas att de någon gång kommer tillbaka och fyller det tomma hålet i mitt hjärta som står och väntar på dem nu. 
Nu kanske du kan se vad verklig skönhet är?"

Den unge mannen stod med tårarna rinnande nerför kinderna. Han gick fram till mannen, stoppade in handen i sitt perfekta hjärta och rev ut en bit. Han erbjöd biten till den gamle mannen med darrande händer. Den gamle mannen tog emot biten av hans hjärta och stoppade in den i sitt och tog sedan en bit ur sitt eget ärrade hjärta och stoppade in den i såret på den unge mannens hjärta. Biten passade men inte perfekt så det blev lite taggiga kanter. Den unge mannen tittade på sitt hjärta som inte var perfekt längre men ändå vackrare än någonsin eftersom kärleken från den gamle mannen blandades med hans


Loppis i söndags

Vi var på en loppis vi inte besökt tidigare. En sån riktigt rörig loppis där man fick rota runt i kartonger, jag tror det är såna ställen man kan göra fynd. Det här är iaf vad vi "fyndade":Fyra kungatallrikar till, nu har jag 11. Kostade 10 kr stycket. Såg att kronprinsessans o prins Daniels minnestallrik kostar 425 kr. Undrar vad dessa kostade på den tiden det begav sig?
Bröllopsserien - minnestallrik - vit - Gustavsbergs Porslinsfabrik

Böckerna 10 kr styck. Fem Nesbö. En släktforskning, lite gammal, kostar mer på Tradera iaf, få se om någon vill ha den...

Köpte en smörask av pressglas, nu när man sägs ska äta riktigt smör och inte några processade smörliknande produkter så blir den bra.

Skarvdosan med spänningsavledare betalade vi 40 kr för, såg den på nätet för nästan 600 kr.

Sämsta köpet var skeden, det var mörkt i ladan, jag trodde mig se en stämpel, tänkte att den kunde jag testa banka ut till ett smycke, men se där hade jag fel, inget äkta i den inte.

Och lite till. Detta för 200 kr. Fynd? Tja, bedöm du...

Bra pärlförvaring

På Netto förra veckan, dosett (19 kr) och den där sortimentslådan (39 kr) som har fack på båda sidor (vet inte om det framgår av fotot att det finns ett handtag också). Framför allt den är min favo, rekommenderas.
Klämman (kommer inte ihåg pris) slank liksom med den också, tror den blir bra när jag ska knyta makramé eller liknande...Flitigt pärlande

Förra veckan var jag flitig och sydde cigarettändarfodral och kylskåpsmagnet:Ska politikern avgå?

Om en politiker blir påkommen för att fuskat med pengar är frågan om han eller hon ska avgå eller ej. Om förtroendet för personen finns kvar.

Jag menar: Oavsett vad man gör, om det gäller pengar eller otrohet, hur kan man vara så in i h-e korkad att man inte tror det ska komma fram?! Media gräver i detta. Så mitt förtroende rubbas snarare pga man inte är smartare än så...

Tiden

Tiden är den mest demokratiska fördelade resursen. Alla har 24 timmar till sitt förfogande idag.

Okänd


Tävlingar oktober -11, tredje inlägget

hos Robyn, avslutas 20/10 vid midnatthos Becca, avslutas 14/10Jag tävlar hos Tuschaa.blogg.se om valfritt tryck ifrån 2myror.se, avslutas 8/11Jag tävlar hos Tuschaa om ett presentkort ifrån Smyckesboxen.se. Avslutas 611.

Jag tävlar hos Tuschaa.blogg.se om Produkter ifån Eilas.se. Avslutas 31/10.
hos Isis Drömmar, avslutas 4/11

Hos Vform, avslutas 16/10


hos Såvittjagvet, avslutas 1/11
hos fröken Tindra, avslutas 20/10
hos Vitthem, avslutas 30/10


avslutas 25/10

hos Maria, avslutas 25/10 kl 24hos Fia, avslutas 1/11

hos Moa, avslutas 1/11

hos Barbro, avslutas 20/10

hos Regina, avslutas 21/10


hos Carina, avslutas 16/10

hos Linda, avslutas 20/10

avslutas 23/10

Tävlingar oktober -11, andra inlägget

hos Lindshe, avslutas 21/10

Nobelpris 2011

Fredspriset  hyllar feminismen! Och litteraturpriset går till en svensk. Det här året kommer man väl att minnas?!

Fototriss del 151: Rosa (för Rosa Bandet)

tryck på loga för fler bidrag till fototrissen
samt hur du kan stödja kampanjen


Gammalt möter nytt. I pappas gamla hus, på den gamla munblåsta glasflaskan, hänger det flickrosa armbandet jag gjorde till lilla söta Ida, som pappa tyckte så mycket om. Kärlek!

Min favo-ros, Örträsk-rosen, från södra Lappland. Kärlek!

Rosa bandet på mitt pärlbord. Kärlek!Sia hör bättre

Det märks att Sia hör bättre sedan veterinären plockade ut allehanda smuts ur hennes öron. Skönt!
Tävlingar oktober -11

Hos Den rockande kocken, avslutas 31/10


hos Manson Dust i samarbete med Soft Honey, avslutas 16/10 kl 23.59Hos Jenny, avslutas 31/10
hos Mitt krypin, avslutas 7/10


hos Agneta, avslutas 9/10hos Lotta, avslutas 5/10Jag tävlar hos Tuschaa.blogg.se om Produkter ifån Eilas.se
Avslutas 31/10
hos Tiepamandahh, avslutas 12/10avslutas 13/10

Saknar Brando

Två månader utan Brando. Jag saknar honom så vansinnigt mycket.

Han hade en så speciell blick, sneglade liksom. Hade koll, inte mycket hans hörsel missade för att inte nämna hans näsa! Han förstod så mycket, kunde inte många tricks men många ord. Han slickade som besatt när han skulle fjäska. Han hade en härlig stil, släntrade liksom fram. Han dreglade. Hans bufflighet blev märkbar pga hans dryga 50 kg. Han kunde se så förnärmad ut om man blev skarp i rösten. Han förstod sig inte på trappor, lutade liksom på huvudet och undrade var golvet tog vägen. Han var en tjej-hund. Han blev alldeles till sig av små barn, var beredd att ta över skötseln omedelbart.

Åh så jag saknar honom!


Brando vom Schloss Hexental, 2002-2011.

RSS 2.0