Matrevolutionen

jag har funderat på vad vi egentligen ska äta
stenålderskost låter ju naturligt
men så har man lärt sig tallriksmodellen
sen GI
och nu ska man inte sky fettet heller, som i LCHF-dieten
så vad är det kroppen ska ha?
inte bara för vikten utan för att hålla sig frisk

läste första kapitlet ur boken Matrevolutionen, riktigt riktigt intressant (klicka på det understrukna för att komma dit)
författaren tar upp hur diabetes, hjärtinfarkter, blindtarmsinflammation, karies m m blivit konsekvenserna då vitt mjöl och socker blev vardagsmat. år 1700 åt svensken 0,1 kilo rent socker per år. idag får varje svensk i sig 45 kg socker per år!!!

en tydlig jämförelse: om man föreställer sig att de miljoner år som människan utvecklats är ett år på 365 dagar, då är det först på årets sista dag, nyårsafton, vi börjar med jordbruk. så våra gener är inte anpassade än till den "nya" sortens föda...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0