Kvinnojoursutbildning i lördags

En upplysande dag. Frågeställningar såsom:

Vad är våld?
Antagligen tänker vi först på det fysiska våldet eller våldtäkter. Därtill kommer det psykiska våldet, t ex verbala kränkningar och/eller isolering. Ekonomiskt förtryck är också våld, t ex att begränsa de gemensamma ekonomiska tillgångarna.

Vilka men kan våld ge?
Kanske får man fysiska men som t ex en hörselnedsättning. Men kanske blir man också hemlös, förlorar tilliten till omgivningen, hamnar i en ekonomisk knipa.

Nån idé om hur många en kvinna, som tvingats fly från sin relation, kan vara tvungen ta kontakt med på bara några timmar?
Kvinnojour. Soc. Skola/barnomsorg. Hyresvärd. Arbetsgivare. Bank. Vänner. Familj. Vård. Polis.

Fruimport.
Om en utländsk kvinna lever med en svensk man och relationen tar slut innan två år har gått så upphör hennes uppehållstillstånd och hon ska återvända till sitt hemland. Det finns svenska män som satt det i system att medvetet avsluta relationen precis före tvåårsgränsen och sedan importera en ny kvinna. För en del kvinnor är det oerhört problematiskt att återvända till sitt hemland, pga familj eller fattigdom.Image

Du kan ringa dygnet runt, det är gratis och syns inte på telefonräkningen.
Personalen har tystnadsplikt.

Kommentarer
Postat av: anemonen

Tack för många fina kommentarer hos mig på Käringafällan. Vad bra att du tar upp det här på din blogg. Du kan också lägga in i sidpanelen loggan till Märtas bilder och då kan man komma direkt till jourens blogg om du länkar dit. Kolla hur jag har gjort på min blogg. Grabba bara loggan det är ok.

2011-06-08 @ 11:40:11
URL: http://karingafallan.blogspot.com
Postat av: Jeppe

Det här var ju inte alls roliga nyheter.

Eric Saade: JESUS! Vad är det som händer?Hör ni, vi får ta tag i det här. Ska genast höra med kommunen om de har en bra lösning på problemet.En socialdemokrat nära dig :)

2011-06-08 @ 23:34:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0